Vacature: coördinator SEJN

Het Samenwerkingsverband Effectieve Jeugdhulp Nederland (SEJN) is een netwerkorganisatie van jeugdhulpinstellingen en kennis- en onderzoeksorganisaties die samen werken aan goede en effectieve zorg voor jeugd. Het SEJN wil ‘samen lerend doen wat werkt’. Dat samen leren doen de SEJN-deelnemers op basis van gegevens uit onderzoek naar jeugdhulp, ervaringen van professionals uit de jeugdhulp en ervaringen van kinderen, jongeren en gezinnen met jeugdhulp.

De SEJN-deelnemers vergelijken de uitkomsten van jeugdhulp onderling middels de Lerende Databank Jeugd. Door in die databank gegevens te verzamelen en te delen, leren ze van elkaar en kunnen ze verbeteracties doorvoeren.

Het SEJN zoekt een coördinator (ongeveer vijf uur per week) die samen met de aan het SEJN verbonden instellingen en kennis- en onderzoekspartners inhoudelijk richting geeft aan de ontwikkeling van het SEJN als netwerkorganisatie rondom effectieve jeugdhulp.
De coördinator wordt inhoudelijk ondersteund door medewerkers van het Nederlands Jeugdinstituut, die zich bezighouden met de inhoud van het SEJN maar ook met randvoorwaardelijke aspecten zoals financiën en communicatie. De coördinator werkt samen met de SEJN-regiegroep, de stuurgroep en de projectgroep van de Lerende Databank Jeugd.

Functie-eisen

  • Naast jouw academisch werk- en denkniveau beschik je over kennis over effectieve jeugdhulp.
  • Je hebt zicht op wat er speelt in het brede jeugdveld. Je weet welke ontwikkelingen er gaande zijn op het vlak van effectief werken.
  • Je hebt aantoonbare ervaring met het coördineren van samenwerkingsverbanden, met strategisch, tactisch en operationeel denken en handelen.
  • Je bent enthousiasmerend, verbindend en goed in netwerkontwikkeling.
  • Je signaleert en creëert kansen (zoals subsidieaanvragen).
  • Je hebt ervaring met complex projectbeheer (budgetmanagement, planning, teamsamenwerking).

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een functie voor ongeveer vijf uur per week, de belasting van de taakuitvoering kan verschillen per periode. De standplaats van de functie hoeft niet in Utrecht te zijn. Wel is het belangrijk om verbonden te blijven met medewerkers van het NJi die jou ondersteunen bij de uitvoering en het projectbeheer. Ook zullen bijeenkomsten van het SEJN veelal in Utrecht plaatsvinden. Startdatum van de functie is (in overleg) tussen 1 januari en 1 maart 2019.

Informatie en sollicitatie

Je kunt jouw sollicitatie met curriculum vitae tot uiterlijk 12 november 2018 sturen naar sejn@nji.nl. De gesprekken zijn in de ochtend tussen 9:00 uur en 13:00 uur (onder voorbehoud van aantal reacties en geschikte kandidaten) op 22 november (eerste gesprek) en 29 november (tweede gesprek).

Inlichtingen zijn verkrijgbaar bij de huidige coördinator, Inge Bastiaanssen (i.bastiaanssen@nji.nl, 06-25660767).

De coördinator van het SEJN krijgt een overeenkomst met het NJi om werkzaamheden voor het SEJN uit te voeren. Het Nederlands Jeugdinstituut volgt de CAO Sociaal Werk. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring (senior adviseur, schaal 11 of 12).