Als reactie op plannen: SEJN in NRC

De vragen ‘wat is effectieve jeugdhulp, en hoe meten we dat?’ zijn actueler dan ooit. Staatssecretaris Maarten van Ooijen (Volksgezondheid) maakte onlangs zijn plannen voor hervorming van de jeugdzorg bekend, waarin hij de nadruk legt op effectiviteit van behandelingen. Naar aanleiding van deze plannen interviewde NRC onze bestuursvoorzitter Gerda Huijbregts en hoogleraar Annemiek Harder, lid van de Adviescommissie Praktijkonderzoek van SEJN.

Deskundigen zijn blij met de plannen voor hervorming van de jeugdzorg die staatssecretaris Maarten van Ooijen aankondigde: lees het complete artikel hier.

Als SEJN willen we inzicht geven in de effectiviteit van de jeugdhulp via onderzoek. Daarvoor gebruiken we o.m. de data uit de Lerende Databank Jeugd (LDJ). De huidige ontwikkelingen zien we als een extra oproep om onze rol in het leren en verbeteren in de praktijk aan de hand van gedeelde gegevens te blijven nemen én verder uit te breiden. Ook stimuleren we het gesprek over de maatschappelijke impact van jeugdhulp vanuit een brede benadering van effectiviteit. Samenwerking met organisaties, netwerkpartners en andere relevante partijen binnen én buiten SEJN staat daarbij voorop.

Wil je de ontwikkelingen binnen SEJN volgen? Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn.