Routeplanner LDJ

Het implementeren en benutten van de Lerende Databank Jeugd (LDJ) in een organisatie is een flinke klus. Om organisaties op weg te helpen, is de praktische routeplanner Meten, spreken en verbeteren met de Lerende Databank Jeugd ontwikkeld.

De routeplanner is bedoeld voor professionals die de LDJ willen gebruiken bij het meten, bespreken en verbeteren van de hulp die zij bieden, en die het gebruik van deze databank op een effectieve manier in hun organisatie willen implementeren.

BergOp

De LDJ wordt gevoed vanuit de webapplicatie BergOp. BergOp is een systeem voor het afnemen, opslaan en analyseren van vragenlijsten. In BergOp verzamelen de SEJN-organisaties al jaren gegevens over bijvoorbeeld de problematiek van cliënten, de gekozen aanpak en de resultaten van hulp of begeleiding. Zo hebben ouders sinds 2008 meer dan honderdduizend keer de Child Behavior Checklist (CBCL) ingevuld, een vragenlijsten over type en ernst van het probleemgedrag van hun kind. Het is relatief eenvoudig om de reeds beschikbare gegevens op te nemen in de LDJ.