Nieuwe versie handboek Zicht op effectiviteit

Het handboek ‘Zicht op effectiviteit’ is volledig geactualiseerd. De nieuwe versie is op donderdag 9 november aangeboden aan Annet van Zon, bestuurder van entrea lindenhout en voorzitter van de SEJN-regiegroep.

‘Zicht op effectiviteit’ is bedoeld om de jeugdhulpsector te helpen de effectiviteit van interventies aan te tonen. Daarbij draait het niet alleen om het meten van resultaten. Vervolgens is het belangrijk om te praten over die resultaten en op grond daarvan te bekijken hoe de interventie te verbeteren is. Dat proces wordt in het handboek Resultaatgerichte Ontwikkeling van interventies (RGOi) genoemd.

Presentatie van het eerste exemplaar van handboek Zicht op effectiviteit.

De redacteuren van Zicht op effectiviteit Jan Willem Veerman (links), Tom van Yperen en Bas Bijl (rechts) presenteren het eerste exemplaar van het handboek aan Annet van Zon, bestuurder van entrea lindenhout en voorzitter van de SEJN-regiegroep.

Het handboek biedt ideeën, werkwijzen, instrumenten en voorbeelden die helpen om effectiviteit te meten en te verbeteren. Onderzoekers, professionals, cliënten, beleidsmakers en managers spelen daarbij elk hun eigen, belangrijke rol.

Gratis kennismaking

Ter kennismaking zijn de inhoudsopgave en het eerste hoofdstuk van de nieuwe editie gratis te downloaden.

Tegelijk met de nieuwe editie van ‘Zicht op effectiviteit’ verschijnt ook deel II van de eerste editie als gratis bestand. Het betreft de praktijkvoorbeelden waarin de pioniers van destijds, tijdens de totstandkoming van het eerste handboek in 2008, bijvoorbeeld de theoretische onderbouwing van hun interventies uitwerkten, gegevens verzamelden en die gegevens gebruikten in het primaire proces en op teamniveau.

De volledig geactualiseerde editie is verkrijgbaar via de boekhandel en online te bestellen.

538 pagina’s | isbn 978 90 4771 003 5 | € 34,95

Flyer Zicht op effectiviteit