Inspiratiebijeenkomst 23 mei over integraal werken

Zet in je agenda en meld je aan: donderdag 23 mei van 10.00 tot 13.00 uur is de volgende online inspiratiebijeenkomst. Deze staat in het teken van ‘integraal werken’ en vormt het eerste deel van een tweeluik over dit thema. In deze eerste bijeenkomst gaan we als SEJN-leden met elkaar in gesprek over de huidige praktijk en vragen die we daarover hebben. In november is de tweede bijeenkomst. Daarin nemen we een kijkje ‘bij de buren’ en laten we ons inspireren door partijen buiten SEJN.

Programma inspiratiebijeenkomst 23 mei

10.00 – 10.05:       Welkom en opening door SEJN-bestuur

10.05 – 10.15:       Nieuws en ontwikkelingen vanuit SEJN

10.15 – 10.30:       Onderzoek LDJ door UvA
Dr. Marc Noom (UvA) vertelt over het onderzoek dat hij uitvoert op basis van de Lerende Databank Jeugd (LDJ), naar ontwikkelingen in de aard en de ernst van de problematiek van onze cliënten sinds 2015. Ook komt aan bod welke factoren mogelijk van invloed zijn (geweest) op deze ontwikkelingen.

10.30 – 10.50:      Onderzoek invloed COVID-pandemie op behandelresultaten
Promovenda Emma Broek (LUMC-Curium & DREAMS) licht het onderzoek naar de invloed van de COVID19-pandemie op de inzet van jeugdhulp en de bereikte behandelresultaten toe.

10.50 – 11.00:       Integraal werken: een introductie
We leiden het thema ‘integraal werken’ in op basis van het proefschrift van dr. Laura Nooteboom, dit position paper dat in april verscheen én een mooi praktijkvoorbeeld van SEJN-organisatie Youké.

Naar de deelsessie!

11.00 – 11.50:       Deelsessie over integraal werken
Na het plenaire deel doe je mee aan een interactieve deelsessie over integraal werken. Er zijn twee sessies. Je kunt kiezen welke deelsessie je wil bijwonen.

  • Deelsessie 1: ‘Wat doen we?’
    Hoe geven we nu in de praktijk vorm aan het integraal werken? En wat zijn daarbij de ambities of vraagstukken voor de toekomst? Daarover gaan we in deze deelsessie in gesprek. Begeleid door Seline Best van SEJN/PI Research.
  • Deelsessie 2: ‘Wat meten we?’
    Hoe meten we de uitvoering of resultaten van onze integrale werkwijze, en hoe doen we dit in de toekomst? Dit vraagstuk staat in deze deelsessie centraal. Begeleid door Coleta van Dam van Praktikon.

11.50 – 12.00:      Plenaire terugkoppeling deelsessies

12.00 – 13.00:     Intervisie ASH of bijwonen ALV

Aanmelden
Je kunt je hier aanmelden voor de bijeenkomst van 23 mei. Je ontvangt de Teams-links voor deelname een week van tevoren in je mail.

Graag tot ziens!